MOLENDAG FEEST BIJ DE HAVEKES MÖLLE

Zaterdag 12 mei viert de Havekes Mölle Nationale Molendag.

Deze prachtige, monumentale molen, die stamt uit 1898, heeft een prominente plek aan het Havekespad en grenzend aan de Molenstraat. Helaas kost het nu eenmaal aardig wat geld om de molen draaiende te houden. De molenaars werken beiden op vrijwillige basis en voeren daarnaast zoveel mogelijk onderhoud zelf uit om de kosten zo laag mogelijk te houden. Maar, daarmee redden ze het niet. Ondanks de steun van donateurs en subsidie, kan de molen nog wel wat financiële ondersteuning gebruiken.

Daarom pakken we dit jaar eens extra uit!

 De molenaars zijn er weer klaar voor om gratis rondleidingen door de molen te verzorgen en je kennis te laten maken met de producten die in de winkel worden verkocht. Wist je dat er meelsoorten als tarwe, rogge, mais, boekweit en spelt worden verkocht? Alsmede kant-en-klaar mixen voor de broodbakmachine en pannenkoekenmeel volgens eigen recept. En niet te versmaden is natuurlijk de eigen gemengde, royaal gevulde muesli, daar kan geen supermarkt tegenop! Ook kunnen de kinderen weer op ambachtelijke wijze brood bakken boven vuur.

Dit jaar leveren ook de bewoners en de ondernemers van het Havekespad, de Molenstraat en omringende straten een geweldige bijdrage.

Kosteloos worden er in de buurt overheerlijke taarten, koeken en vlaaien gebakken waar jij dan weer, tegen een zacht prijsje, van kunt genieten tijdens de Molendag.

Tevens vind je bij de ondernemers aan de Molenstraat vanaf 7 mei een sponsor pot.

Elke gulle gever ontvangt een lot waarmee je kans maakt op mooie prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de ondernemers. De verloting zal om 14.30 uur plaatsvinden tijdens de Molendag bij de Havekes Mölle.

Dus…ben je nog op zoek naar een gezellige, interessante en smakelijke invulling van zaterdag 12 mei? Dan ben je vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur meer dan welkom bij de Havekes Mölle.